Україна може за кілька місяців звільнити Крим і запустити перспективу краху режиму Путіна, - Маломуж

Україна за сприятливого сценарію протягом 3-6 місяців може звільнити окуповані схід, південь і Кримський півострів. Такий прорив запустить перспективу поразки режиму Володимира Путіна в країні-агресорі Росії і зміни влади в Кремлі.

Однак існує і песимістичний сценарій, згідно з яким доведеться докласти неабияких зусиль для звільнення міст, а Путін готуватиме нові резерви. І тоді війна затягнеться на рік або навіть більше. Про це заявив колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж.

В інтерв'ю Главреду він розповів про те, що не можна точно сказати, коли закінчиться війна. Однак ЗСУ вже отримали перевагу на фронті і підірвали обороноздатність російських окупантів. За таких умов відкривається перспектива звільнення територій.

"Не можна стовідсотково говорити, що війна протягом двох-п’яти місяців закінчиться. Хоча зараз ми маємо перевагу не тільки в гарячих точках – Бахмуті, Авдіївці, Вугледарі, Сватовому, Кремінній та на запорізькому напрямку, але й коли знищуємо професійні частини ворога на 60-80%, включаючи "вагнерівців". А це потужний підрив обороноздатності противника. Відновити ці сили швидко Росія не може, і мобілізовані проблему не вирішать. Тому за таких умов перспектива звільнення територій є", - зазначив Маломуж.

За його словами, існує два сценарії подальшого розвитку подій – позитивний і негативний. У першому випадку силам оборони вдасться добитися дуже серйозних успіхів - повернути свої території і організувати можливість краху режиму Путіна в Росії.

"За оптимістичного сценарію ми звільнимо схід, південь і, можливо, Крим протягом трьох-шести місяців. Це в свою чергу відкриє перспективу поразки путінського режиму та зміни влади в Росії", - вважає генерал. Другий випадок передбачає важкі бої і затягування війни на тривалий період.

"За песимістичного сценарію нам доведеться тяжко вгризатися в оборону противника і звільняти міста крок за кроком. А Путін тим часом готуватиме резерви – так, це будуть не потужні нові засоби, але їх буде багато. Через це нам буде складно відвойовувати своє. За такого сценарію війна затягнеться на рік і більше", - вважає колишній глава розвідки.

На його думку, події на фронті розвиватимуться в рамках першого сценарію. "Я вважаю, що події розгортатимуться за першим сценарієм, він сьогодні прямо проситься до виконання. Але рішення за Генштабом і керівництвом держави", - підкреслив Микола Маломуж.

"Закриття біолабораторій та припинення переслідування християн": Конгресвумен-республіканка висунула дивні умови для надання Україні допомоги від США

четвер, 18 квітень 2024, 13:45

Конгресвумен-республіканка від штату Джорджія та соратниця експрезидента США Дональда Трампа Марджорі Тейлор Грін запропонувала дивні правки до законопроєкту з допомогою для України. Про це йдеться на сторінці асигнування, передають Патріоти України. С...

У ГУР Міноборони розповіли про втрати окупантів після атаки на аеродром у Джанкої

четвер, 18 квітень 2024, 13:17

Унаслідок атаки ЗСУ на військовий аеродром у тимчасово окупованому Джанкої були знищені або уражені пускові установки ЗРК С-400, радіолокаційні станції, пункт управління засобами ППО, а також апаратура спостереження за повітряним простором. Про це пові...