Україна отримає ЗРК NASAMS: У ЗСУ пояснили, як це вплине на ППО і чи "закриє небо"


Україна може отримати зенітно-ракетний комплекс NASAMS уже упродовж декількох місяців. Це допоможе посилити українську протиповітряну оборону. Проте лише однієї такої установки недостатньо, щоб "закрити небо", передають Патріоти України.

Щоб суттєво посилити роботу української ППО, потрібно мати не одну таку ЗРК і розосередити їх по всій території нашої держави. Про це сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Комплекси NASAMS могли б посилити чинну систему протиповітряної оборони, але про суттєвість можна казати лише тоді, коли буде достатньо цих комплексів, батарей, які можна буде розосередити по всій території країни, прикриваючи і великі міста, і важливі державні об'єкти", – зазначає Ігнат.

Він пояснив, що станом на цей час не можна очікувати, що Україна матиме одразу багато цих комплексів. За його словами, "не все відразу". Проте наша держава, можливо, отримає шант поступово оновлювати свій ешелон ППО.

Також речник командування Повітряних сил ЗСУ зазначив, що комплекси NASAMS – не далекобійні. Вони діють у радіусі 40 кілометрів. Проте у цих ЗРК є низка переваг.

"Але дуже серйозна перевага NASAMS – це швидкість, мобільність і потужні маневрові ракети, які здатні вражати ракети, в тому числі оперативно-тактичних комплексів", – каже Ігнат.

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...

Це був фальстарт? У Раді відреагували на скандальне рішення МЗС щодо консульських послуг для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 17:25

Рішення МЗС щодо призупинення надання консульських послуг для чоловіків за кордоном в Раді вважають антиконституційним і таким, що не відповідає ухваленому раніше закону про мобілізацію. Про це в коментарі "РБК-Україна" розповіли джерела в профільному ...