Україна планує у цьому році контрударні дії, - командувач Сухопутних військ ЗСУ

Україна у 2024 році може провести контрнаступальні дії. Про це в ефірі національного телемарафону Єдині новини заявив генерал-лейтенант, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк, передають Патріоти України.

"Все робиться для того, щоб перехопити ініціативу. Наша задача – стабілізувати лінію фронту, максимально знищити ворога, максимально зробити перегрупування для виведення частин, які потребують відновлення, створити ударне угрупування та провести цього року контрударні дії", – сказав командувач Сухопутних військ.

За його словами, зараз росіяни роблять все, щоб окупувати якомога більше територій до виборів президента Росії. Перехоплені розмови ворога дають зрозуміти, що він не шкодує людей та кидає в бій навіть тих, хто практично не має підготовки.

Найгарячішими ділянками фронту лишаються напрямок Авдіївки, напрямок Часового Яру та напрямок Терни в сторону Лимана. На всіх них українські бійці впевнено тримають оборону та завдають ворогу великих втрат.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...