Україна почала готувати аеродромну інфраструктуру для винищувачів F-16, - Ігнат

Винищувачі F-16 найбільше розглядаються для можливої передачі Україні через їх багатофункціональність. Оскільки українські військові могли виконувати на них як бойові завдання, так і підсилити захист неба. Про це на брифінгу повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Це (передача літаків від союзників - ред.) дуже допомогло б Україні на шляху до перемоги і деокупації наших земель. Скільки часу це займе - тут можна говорити досить умовно, тому що є терміни надзвичайно великі, а в умовах війни такі терміни для навчання пілотів та інженерно-авіаційного складу не підходять в умовах війни", - каже Ігнат.

За його словами, пілоти розповідають, що можуть опанувати літаки й за кілька тижнів. Але, як пояснив Ігнат - літати і здійснювати посадку - це одне, а от воювати на цих винищувачах інше.

Також він розповів, що список льотчиків, які у разі передачі F-16 будуть ними керувати, вже оформлений.

"Цей список вже давно готовий. Може, будуть якісь зміни, бо в нас війна. Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук вже його погодив...І мова йде не тільки у необхідності пілотів, а й авіаційних інженерів тощо", - звернув увагу Ігнат.

Крім того, він додав, що необхідно готувати аеродромну інфраструктуру, щоб пілоти могли безпечно сідати на злітно-посадкову смугу, а "ця робота вже ведеться".

"Крім того, потрібно готувати аеродромну інфраструктуру для того, щоб пілоти могли сідати безпечно на злітно-посадкові смуги. У цьому питанні вже робота ведеться в різних регіонах України. Підключено, зокрема, і Міністерство оборони, і Міністерство інфраструктури та інші профільні відомства для того, щоб допомогти нам зробити аеродромну мережу", - заявив речник.

За словами Ігната, у майбутньому військові аеродроми можуть стати місцями спільного базування для цивільної та бойової авіації.

"Така практика вже у світі є. Це могло б стати ще одним поштовхом України до цивілізованого світу. Українці могли б почати перельоти всередині країни", - додав речник Повітряних сил.

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...

Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...