У Польщі все розуміють і продовжують озброюватися, - блогер (фото)

Польські ВПС можуть стати одними з найсильніших серед європейських партнерів по НАТО.

Польські F-16 і  МіГ-29 і Су-22 радянських часів в одному строю. Фото: ЖЖ.

Останнім часом Польща придбаває все більше і більше новітніх озброєнь - крилаті ракети, РСЗО, самохідки, etc. Тепер Польща розглядає питання збільшення в 3 (!) рази кількості багатоцільових винищувачів F-16. На даний момент в Польщі 48 винищувачів даної моделі, планується придбати ще 96. Так пише в ЖЖ блогер під ніком prof-eug, передають Патріоти України.

Що цікаво, Польща планує купувати старі F-16 з американських запасів і модернізувати їх до сучасного рівня вже на підприємствах вітчизняного ВПК.

Таким чином, Польща вирішує відразу два завдання:

1. Істотно заощаджує обмежені ресурси, не втрачаючи в якості.

2. Завантажує свою авіаційну промисловість, доводячи її до сучасних натівських стандартів.

Якщо зазначені плани будуть реалізовані, польські ВПС стануть одними з найсильніших серед європейських партнерів по НАТО.

Україні теж є сенс подумати про подібний формат. Ресурси у радянських винищувачів не нескінченні. Даний формат дозволить використовувати український авіапром, попутно вирішуючи завдання перехідного періоду.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...

Місцевим Соловйов вже порадив "не нити": Російські літаки "скинули" на Бєлгородську область понад 10 авіабомб ФАБ-500

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:12

У Бєлгородській області знову неспокійно – російські літаки "скинули" на населені пункти понад десять авіабомб ФАБ-500. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Astra", передають Патріоти України. Так, одну з авіабомб ФАБ-500 виявили у районі села Бессон...