За стандартами НАТО: У Міноборони анонсували створення "медичного спецназу"

Нова система евакуації покликана розвантажити медичні батальйони.

Ілюстрація:novynarnia.comМіністерство оборони України анонсувало новації - реформування системи медичної евакуації та створення так званого "Медичного спецназу". Про це було оголошено на брифінгу 21 вересня, інформують Патріоти України.

За словами начальника медичної служби Збройних Сил України Ігоря Хоменка, нова система евакуації, що відповідає стандартам НАТО, покликана розвантажити медичні батальйони. Вивезенням поранених займуться 18 екіпажів у складі водія, бойового медика і старшого бойового медика.

"За стандартами НАТО, протягом 10 хвилин (після поранення. Ред.) повинна надаватися взаємна або самодопомога. Протягом години - перша медична допомога, за 2 години - він (поранений. Ред.) повинен потрапити в руки хірурга", - розповів Хоменко.

Курирує реформу волонтер військової медицини на Донбасі, глава фронтових рятувальників "Asap Rescue" Ілля Лисенко (на прізвисько "Хотабич"). За його словами, він вже займається формуванням першого експериментального підрозділу евакуації.

Відібрані медики пройдуть навчання в 205-му навчальному центрі в Дніпрі. До них можуть приєднатися і цивільні фахівці, яким для цього буде потрібно підписати контракт з ЗСУ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...