Україна пришвидшила темпи виробництва САУ "Богдана", - ЗМІ

Виробництво українських САУ Богдана виросло до восьми одиниць на місяць, повідомляє The New York Times.

"Зараз українська збройова промисловість будує вісім самохідних артилерійських систем "Богдана" щомісяця, і хоча офіційні особи не кажуть, скільки їх було зроблено загалом, збільшення обсягів виробництва сигналізує про потенційний "бум" у вітчизняному виробництві озброєнь", - йдеться у публікації.

Нагадаємо, Володимир Зеленський на засіданні військового селектору у грудні 2023 року повідомляв про збільшення виробництва САУ Богдана до шести одиниць на місяць. Тоді ж стало відомо, що 30 цих САУ вже передано ЗСУ. Така кількість ще у грудні минулого року зробила "Богдану" одним з наймасовіших зразків самохідної артилерії в українській армії.

Також у статті The New York зазначається, що українські оборонні підприємства в 3 рази збільшили виробництво бронетехніки та в 4 рази збільшили виробництво протитанкових ракет.

САУ Богдана - це українська колісна 155-мм самохідна артилерійська установка. Розробка розпочата щонайменше з 2018 року. Вона стала першою українською САУ, що розроблена під стандартний для країн НАТО калібр 155 мм. Влітку 2023 року "Богдана" офіційно прийнята на озброєння ЗСУ.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...