Україна розглядає Super Tucano як заміну L-39

Повітряні Сили ЗС України розглядають можливість придбання літака «Super Tucano», як заміну для навчально-бойового літака L-39

Україна розглядає Super Tucano як заміну L-39

Повідомляється, що під час робочої поїздки делегації Повітряних Сил ЗС України до Бразилії у 2019 році оцінювали літак «Super Tucano».

Літак бразильської компанії «Embraer» розглядався, як навчально-бойовий літак який за своїми характеристиками може замінити так звану «шкільну парту» для військових авіаторів України.

Командування Повітряних Сил підкреслює, що літаки «Super Tucano» не будуть закуплені для заміни протягом 2021-2035 років, літаків МіГ-29, Су-27, Су-24М, Су-25, Су-24МР.

Навчально-бойові літаки L-39. Фото: ПС ЗСУ

«Мова про заміну літаків типу Су-27, Су-24М, Су-25, Су-24МР, які стоять на озброєні Повітряних Сил Збройних Сил України багатоцільовим винищувачем покоління 4++ закордонного виробництва була, але це не Embraer EMB-314 Super Tucano», – підкреслюють у повідомленні ПС ЗСУ.

Нагадаємо, виробник «Super Tucano» представить свою продукцію на АвіаСвіт-2020.

Super Tucano

EMB-314 Super Tucano — легкий турбогвинтовий штурмовик, що випускається бразильською компанією Embraer.

Турбогвинтові літаки призначені для виконання завдань безпосередньої авіаційної підтримки, нанесення ударів, ведення розвідки, навчання пілотів і підтримки операцій проти незаконних збройних формувань.

Крейсерська швидкість 520 км/год, бойовий радіус 500 км, практична дальність 1330 км. Для зльоту і посадки літака достатньо злітно-посадкової смуги довжиною 900 м. Маса корисного навантаження 1550 кг.

Літак EMB-314 Super Tucano. Фото з відкритих джерел

Кабіна літака EMB-314 Super Tucano. Фото з відкритих джерел

Літак має п’ять точок підвіски зброї та може нести 20-мм гармату, 2 ракети класу «повітря-повітря» типу AIM-9 Sidewinder (MAA-1 Piranha, Python 3/4), 4 × блоки 70-мм НАР, звичайні або кориговані бомби.

Також озброєння Super Tucano включає два 12,7-мм кулемети FN Herstal M3 з боєзапасом по 200 набоїв.


Джерело



Опублікував: Андрій Савчук

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...