Україна розраховує на допомогу США і Британії щодо повернення Криму, - МТОТ

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Рєзніков заявив, що Україна продовжує чекати допомоги з боку США і Великої Британії через порушення Росією Будапештського меморандуму. За його словами, анексія Криму також порушує договір про дружбу між Україною і Росією, повідомляють Патріоти України з посиланням на Крим.Реалії.

Резніков зазначив, що представник України в ТКГ, другий президент Леонід Кучма кілька разів піднімав (питання деокупації Криму, - ред.), "але російська сторона реагує на це дуже різко, настільки, що встає з-за столу переговорів".

"Росія порушила (Будапештський меморандум, - ред.) , а від Великої Британії і США ми не отримали очевидної допомоги і досі її чекаємо. Плюс є ще дві країни, які приєдналися до меморандуму, - Франція і Китай", - заявив міністр.
Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомляв, що українська влада розробляє концепцію повернення окупованого Криму. МЗС веде діалог з представником українського президента в АР Крим.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...