"Україна відповість належним чином": Данілов відреагував на нічну атаку Одеси

Ракетна атака Одеси РФ у ніч проти 23 липня - це спроба повністю ізолювати вихід України до Чорного моря. Утім, наша країна відреагує на це належним чином. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов у Facebook, передають Патріоти України.

За його словами, РФ намагається через акт залякування нейтралізувати міжнародні зусилля з відновлення функціонування "зернового коридору".

"За кремлівським планом мають бути створені штучні умови загроз голоду насамперед для країн Африки, і підвищення рівня міграційних небезпек для Європи. Росіяни хочуть примусити Захід до відновлення експорту російського аміаку та зняття частини санкцій", - зазначає секретар РНБО.

Данілов також наголошує, що після провалу ідеї "енергетичної наддержави" Путін хоче стати "зерновою надімперією".

"Своєю чергою знищення української інфраструктури, що забезпечує функціонування "зернового коридору", має зробити світ залежним від російського зерна і їх логістики і можливостей. План - поставити світ на коліна і зробити Росію унікальним зерновим постачальником", - каже секретар РНБО. Він запевняє, що Україна повною мірою відповість на вбивства і руйнування.

Обізвав співгромадян "свинями"?: Дуда постане перед судом через невдале висловлювання про поляків

неділя, 29 вересень 2024, 19:14

Президент Польщі Анджей Дуда постане перед судом через невдале висловлювання про поляків. Засідання заплановано на 2025 рік. Про це повідомляє Fakt, передають Патріоти України. Справа стосується коментарів Дуди щодо глядачів фільму Аґнєшки Голланд «Зел...

Вугледар опинився у лещатах: Експерт оцінив загрозу прориву ворога в місто

неділя, 29 вересень 2024, 18:47

Ситуація довкола Вугледара в Донецькій області доволі складна. За певними даними, зосереджено понад 15 тисяч особового складу російської армії. Про це розповів військовий оглядач Денис Попович, передають Патріоти України. "Сьогодні було повідомлено про...