"Україна виконала тільки одну паризьку домовленість": Лавров заявив, що зустрічі Зеленського та Путіна не буде

На наступному тижні має відбутися відеоконференція глав МЗС "нормандської четвірки", в яку входять Росія, Україна, Німеччина і Франція.

Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що РФ не вбачає можливості проведення нового саміту в "нормандському форматі" до того часу, поки не будуть реалізовані рішення, прийняті на грудневій зустрічі лідерів в Парижі. Про це Лавров заявив в програмі "Велика гра" на Першому каналі РФ, передають Патріоти України.

"Ми ніколи не будемо домовлятися про новий саміт, поки не будуть чесно, повноцінно і сумлінно виконані всі ті рішення, які приймалися в Парижі", - сказав він.

Лавров додав, що з паризьких домовленостей лідерів нібито "виконана тільки одна, і то в досить скромних масштабах: відбувся обмін утримуваними особами".

"Все інше, що обговорювалося в Парижі, на превеликий наш жаль, не виконано, і не з вини або в силу відсутності доброї волі з боку Донецька і Луганська", - заявив глава МЗС РФ.

Він також повідомив, що на наступному тижні має відбутися відеоконференція глав МЗС "нормандської четвірки", в яку входять Росія, Україна, Німеччина і Франція. Лавров заявив, що українській стороні "важливо демонструвати те, що вони зустрічаються в" нормандському форматі ", і одночасно якомога менше уваги приділяти Контактній групі, де у них є можливість безпосередньо вирішувати питання з Донецьком і Луганськом".

"Вони хочуть всіляко від цього відійти. І зробити так, щоб "нормандський формат" став єдиним каналом розмови щодо Мінських домовленостей. Вони вважають, що в рамках цього "нормандського формату" є Росія як "країна-агресор", а Франція і Німеччина допомагають Україні змусити Росію виконати все те, що має виконувати сама українська сторона, підкреслю, в прямому діалозі з Донецьком і Луганськом. Важка ситуація", - сказав Лавров.

"Весь цей час багатьом здавалося...": Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 15:26

Є дві причини того, чому Палата представників США нарешті схвалила виділення допомоги Україні. Перша з них - підтримка експрезидентом Дональдом Трампом спікера та можливості допомоги Україні. Друга - складна геополітична ситуація у зв'язку з атакою Іра...

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...