Україна з кожним днем має більше умов для контрнаступу: Яким буде фінал війни

У РФ ресурси для ведення війни уже на межі, тому не дарма битву за Донбас називають вирішальною. З такою інтенсивністю, як зараз, армія Росії може вести війну не більше, ніж упродовж кількох тижнів, передають Патріоти України.

Проте це не означає, що після виснаження сил країни-агресорки її бойові дії проти України припиняться. Найгіршим варіантом для нашої держави може бути ситуація, коли армія РФ спробує "окопатися" і закріпитися на зайнятих територіях – тоді їх буде важче звідти вигнати. Про це розповів письменник, військовий експерт, директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак під час чату на Главреді.

За словами Бадрака, Путін хоче зберегти своє обличчя у війні, яку вже програє. Тому він готує певні заходи, щоб продемонструвати їх і світу, і власному суспільству.

Доля путінського режиму буде остаточно вирішена 9 травня, вважає військовий експерт. У зв’язку з цим може відбутися перехід до іншої фази війни.

"Для України найбільш негативний аспект тут може полягати в тому, що Путін перейде до "окопування" та утримання захоплених позицій. Тоді Україні для того, щоб виколупати ворога, буде потрібна дуже потужна зброя. На Заході це добре розуміють, тому зараз триває підготовка українських артилеристів – адже США надають потужну артилерійську зброю, а також потужні безпілотні комплекси", – каже Бадрак.

Найближчим часом в Україні з’явиться дуже потужна артилерія західного виробництва. Це надасть Україні більше можливостей для розблокування Маріуполя і вибивання зі своїх територій російських окупантів. Таким чином, завдяки озброєнню, яке нашій державі надають країни-партнери, в України з кожним днем стає все більше можливостей іти у контрнаступ.

"Отже, за умов появи нових озброєнь з’являються передумови для українського наступу. І з’являється все більше підстав вважати, що Україні вдасться перемогти у битві за Донбас", – наголосив військовий експерт.

Бадрак зазначив, що на ефективність вибивання військ РФ з українських територій впливатиме низка аспектів:

  • потужність удару ЗСУ під час битви за Донбас;
  • те, наскільки добре країни-партнери забезпечать Україну якісним і потужним важким озброєнням, яке допоможе вражати ворога на великих відстанях;
  • наскільки верхівка в Росії буде здатна впливати на Путіна і переконувати його перейти до перемовин.

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...