Україні передадуть прототипи артилерійських снарядів дальністю у 100 км, - голова правління Rheinmetall

Оборонний концерн Rheinmetall (Німеччина) протягом 2024 року планує поставити Україні "сотні тисяч" артилерійських боєприпасів. Серед них будуть прототипи снарядів із дальністю 100 кілометрів. Про це оголосив голова правління Rheinmetall Армін Паппергер, виступаючи в Індустріальному клубі Дюссельдорфа-Босс, передають Патріоти України з посиланням на Handelsblatt.

Зокрема, в контексті війни РФ против України він сказав, що "артилерія змінює правила" на полі бою й Rheinmetall цьогоріч має поставити "сотні тисяч" артилерійських снарядів для української армії. "Зараз компанія зосереджена, зокрема, на виробництві артилерійських боєприпасів. Артилерія змінює правила", – заявив Паппергер.

Як зазначає видання, РФ виготовляє велику кількість артилерійських боєприпасів й Україна може лише обмежено відповісти на атаки через брак снарядів. І в Європі, і в США потужності з виробництва артилерійських боєприпасів в останні роки поступово скорочувалися. "Західний світ не готовий до звичайної війни", – заявив Паппергер.

До повномасштабного вторгнення потужність Rheinmetall становила близько 70 тис. снарядів на рік. Цього року група DAX вже очікує 700 тис. снарядів. У середньостроковій перспективі очікується 1,1 млн.

Найсучасніші 155-мм артилерійські боєприпаси, які Україна має або мала на озброєнні наразі, також надійшли в Україну завдяки німецькій допомозі, але не від Rheinmetall. Це були боєприпаси Vulcano в різних версіях. Зокрема, було поставлено Vulcano 155 BER з дальністю польоту близько 50 км і Vulcano 155 GPS/SAL з дальністю польоту близько 70 км. Всього було поставлено 255 снарядів.

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...

"У різних країн - різні страхи": Прем’єрка Естонії назвала причину, чому Україну підтримують недостатньо

субота, 18 травень 2024, 21:59

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Про це вона сказала в суботу на дискусії конференції Леннарта Мері про підтримку України, її цитує ERR, повідомляють Патріоти України....