Україні терміново потрібна допомога: Експерт розповів, яке саме озброєння переломить хід війни

Українській армії варто готуватися до серйозної оборонної операції. Крім того, ЗСУ гостро потребують високоточних систем ведення вогню. Про це в інтерв'ю НВ заявив азербайджанський військовий експерт Агіл Рустамзаде, передають Патріоти України.

"За кількістю солдатів українська армія має чисельну перевагу, тому що в Україні була мобілізація, і ви змогли створити сили територіальної оборони, які воюють разом з армією", - зазначив експерт.

За словами Рустамзаде зараз українська армія складається з не менш ніж з 400 тис. багнетів, російська армія воює угрупованням у 200-220 тис.

"Однак на боці Росії більше військової техніки, більше артилерії та систем реактивного залпового вогню. Вона має перевагу у вогневому ураженні до 100 км. як ми бачимо, українська армія береже своїх людей і щадить свої боєприпаси", - заявив експерт.

На думку військового експерта, українській армії найближчим часом доведеться вести оборонну операцію, і питання зброї зараз особливо актуальне.

"Зброя потрібна як для наступальних, так і для оборонних операцій. Україні терміново потрібні системи, які дозволяють на видаленні від 5 км до 80-90 км знищувати противника і, бажано, щоб ці системи були високоточні. Що я маю на увазі — це українські артилерійські снаряди та боєприпаси, ракетні системи залпового вогню, і друге — це системи озброєння західного виробництва. Це і ракетні системи, і артилерійські системи, а також дрони-камікадзе. Останні в цій війні будуть вкрай ефективні, особливо їх протитанкові варіанти. З їх допомогою можна знищувати вогневі засоби противника, парирувати кількісний склад далекобійних систем противника і наносити йому зустрічний удар", - зазначив експерт.

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...