Буде чим бити ворога: Українське підприємство "Антонов" створило центр безпілотників

Український "Антонов" розширює виробництво безпілотників, диверсифікуючи свій основний бізнес вантажних літаків. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

Зазначається, що безпілотники, вироблені та адаптовані в Україні, відіграють важливу роль у війні. І цей крок ДП "Антонов", про який раніше не повідомлялося, відповідає меті України стати світовим центром виробництва безпілотників, чому сприяють інвестиції в цей сектор, які стрімко зросли від початку 2022 року

Новий центр безпілотників було відкрито з метою розширення можливостей виробництва БПЛА та надання підтримки приватним виробникам з точки зору експертизи та послуг. Про це "Укроборонпром" заявив під час презентації у Вашингтоні в червні.

Тепер виробництво безпілотників зможе підтримати радянські аерокосмічні компанії, зокрема "Антонов", які зазнали значних збитків від російських атак.

Хоча виробництво вантажних літаків продовжиться, новий центр безпілотників може краще задовольнити військові потреби України і дати інженерам "Антонова" більше роботи. Таку думку агентству Reuters повідомила людина, обізнана з планами "Антонова". Її ім'я не називають, бо плани "Антонова" щодо безпілотників "ще не є публічно відомими".

Досвід "Антонова" у виробництві вантажних літаків також може бути застосований до виробництва безпілотників далекого радіусу дії. Це дасть ЗСУ можливість завдавати ударів вглиб ворожої території.

Наразі відомо, що новий центр "Антонова" пропонує різні послуги, зокрема експериментальні аеродинамічні дослідження, створення повнофункціональних тренажерів для навчання операторів безпілотних літальних апаратів (БПЛА) і розробку стандартів компонентів.

"Reuters" додає, що презентація збіглася в часі з реструктуризацією "Укроборонпрому", спрямованою на залучення більшої кількості клієнтів і посилення ролі України в міжнародному оборонному секторі.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...