Українські військові змінили динаміку війни, підтримка України посилиться, - Пентагон

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки наголошує, що українські військові змінили динаміку війни, яку розв'язала Росія, підтримка України посилиться. Про це Остін сказав на початку засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий "Рамштайн-6"), яке проходить у Брюсселі (Бельгія), передають Патріоти України.

Остін заявив, що уряд Сполучених Штатів рішуче налаштований допомагати Україні у її самозахисті від російської агресії.

Як зазначив міністр оборони США, уряди інших країн світу прискорили надання українським військовим допомоги, яку вони потребують для оборони українських громадян і України. За його словами, ця допомога допомогла здобути помітних змін на полі бою.

"З часу нашої останньої зустрічі у вересні ми усі бачили, як Україна добилася визначних успіхів на полі бою. І незважаючи на нові напади Путіна, українські сили змінили динаміку цієї війни. Вони звільнили сотні міст з-під російської окупації. І вони повернули тисячі квадратних кілометрів їхньої землі. Ці перемоги належать українським солдатам, але безпекова допомога, зусилля Контактної групи з тренування та забезпечення стійкості мають життєво важливе значення", - наголосив Остін.

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 0:45

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...