Український слід Трампгейту збагатився новим скандалом: Розвідка США оприлюднила листування соратника Джуліані з Аваковим, Шефіром і Бакановим

Патріоти України вже повідомляли, що розвідка США оприлюднила новий кейс розслідування таємних переговорів адвоката Трампа з Зеленським. Однак виявляється цим справа не обмежилось. Соратник адвоката президента США Руді Джуліані Лев Парнас листувався з рядом людей з оточення українського президента Володимира Зеленського. Відповідне листування Парнаса в месенджері WhatsApp оприлюднив постійний комітет з питань розвідки Палати представників США.

Згідно з отриманими даними, соратник Джуліані листувався з міністром МВС Арсеном Аваковим, головою СБУ Іваном Бакановим і першим помічником президента Володимира Зеленського Сергієм Шефіром.

На оприлюднених зображеннях можна побачити, що Парнас просив Баканова допомогти йому сконтактувати Зеленського та Джуліані. Голові СБУ також відправлялися статті з New York Times про Трампа та його можливого суперника на виборах 2020 демократа Джо Байдена.

Починаючи з квітня 2019 року Парнас кілька разів писав главі МВС Арсену Авакову. Зокрема, він просив міністра допомогти підготувати візит Джуліані в Україну, показував йому аналогічні статті з New York Times і просив допомогти зв’язатися з командою Володимира Зеленського. Сторони також готувалися зустрітися 15 квітня, проте про саму зустріч нічого невідомо.

У травні 2019 року Парнас контактував з Шефіром і навіть зустрічався з ним у Києві. Зустріч відбулася після скасування візиту в Україну адвоката Трампа.

У листуванні з екс-генпрокурором Юрієм Луценком соратник Джуліані отримував скарги на посла Марі Йованович. В одному з повідомлень Луценко написав Парнасу, що “якщо ви не будете приймати заходи по мадам, то поставите під сумнів всі мої заяви, в тому числі по Б” (ймовірно, йдеться про сина Байдена).

Під час поїздки Зеленського в США Парнас спілкувався з помічником українського президента Андрієм Єрмаком, обговорюючи підготовку “ще однієї зустрічі з нашим другом”.


Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...