Український уряд призначив нових заступників міністра оборони

Кабінет міністрів України призначив нових заступників міністра оборони. Про кадрові зміни в оборонному відомстві повідомив представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук в Telegram, передають Патріоти України.

Зокрема, урядом на посаду заступників міністра оборони призначено Джигира Юрія Анатолійовича та Калмикову Наталію Фернандівну. Крім того, на посаду заступника міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації призначено Черногоренко Катерину Леонідівну.

  • Юрій Джигир був заступником міністра фінансів.
  • Наталія Калмикова була виконавчим директором Ветеранського фонду.
  • Катерина Черногоренко працювала проектним менеджером в Міністерстві цифрової трансформації.

Водночас, міністр оборони Рустем Умєров у соцмережі повідомив, що перезавантаження оборонного відомства та впровадження якісних змін відчують насамперед наші воїни. Як зазначив Умєров, Юрій Джигир буде заступником з питань фінансів. Джигир останні три роки консультує Світовий Банк з питань фінансових частин реформ, пов’язаних з охороною здоров’я. У 2018-2020 роках Джигир працював заступником міністра фінансів України. У нього понад 20 років економічного досвіду в підтримці реформ, соціальній політиці та фіскальній децентралізації в Україні, Східних Балканах, Центральній Азії.

Крім того, Наталія Калмикова буде заступником з питань соціального розвитку. З лютого 2022 Наталія була виконавчою директоркою Українського ветеранського фонду, до цього – радницею Командувача сухопутних військ ЗСУ та заступницею директора у фонді "Повернись живим".

Також, Катерина Черногоренко буде заступником з питань цифрового розвитку. Вона є керівницею проєкту "Армія дронів". З 2018 року є проєктним координатором електронних послуг: єМалятко, електронний лікарняний та запровадження COVID-сертифікатів в Дії.

"Головний пріоритет для нових членів команди — наші воїни, їхнє життя, здоров’я та гідність. Наше найважливіше завдання — забезпечити повагу до гідності воїнів у всіх взаємодіях з державою", - наголосив Умєров.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...