Улюблений рецепт Путіна, або Полоній вже не в моді: Німецькі лікарі вважають, що Навального отруїли "Новачком"

Опозиціонер і досі знаходиться в комі, однак сьогодні в «Шаріте» повідомили про невелике поліпшення його стану.

Журналісти-розслідувачі з Der Spiegel і Bellingcat дізналися, що лікарня в Берліні запросила допомогу у німецьких і британських військових експертів для лікування Олексія Навального.

Медики «Шаріте» (Charite) раніше запідозрили, що опозиціонера отруїли інгібіторами ферменту холінестерази; таку дію має і розроблена в Росії бойова отрута «Новачок». За інформацією джерел видань, лікарі сподіваються отримати підказки з мюнхенської лабораторії бундесверу, яка накопичила базу даних по хімзброї. Крім цього запит був відправлений до Великобританії - в відому у справі про отруєння Скрипалів лабораторію Портон-Даун.

Зазначається, що німецький канцлер Ангела Меркель кожен день отримує докладні відомості про стан Навального. На лікування в ФРН главу російського Фонду боротьби з корупцією (ФБК) перевезли як «гостя Меркель». Глава уряду, пишуть журналісти, вкрай стурбована інцидентом з Навальним. Опозиціонер і досі знаходиться в комі, однак сьогодні в «Шаріте» повідомили про невелике поліпшення його стану. У Росії кримінальна справа про отруєння опозиційного політика не порушувалася.

Нова загроза? РФ готує до спуску на воду два кораблі для Чорноморського флоту, один з них - носій ракет "Калибр"

четвер, 2 травень 2024, 8:05

Найближчим часом у РФ має відбутись спуск на воду двох кораблів, які призначені для Чорноморського флоту: малого ракетного корабля проєкту 22800 "Каракурт", який має назву "Тайфун" та патрульного корабля проєкту 22160 типу "Василий Быков", який має наз...