Усатий васал Путіна знов "гібридує": Білоруські військові стріляли на кордоні з Польщею

Білоруські військові стріляли з сигнальних пістолетів на кордоні з Польщею. Про це заявила речниця Прикордонної служби Польщі Анна Міхальська у коментарі PAP, зазначають Патріоти України.

Пряма мова: "У Кринках (неподалік кордону з РБ – ред.) було чути і видно постріли із сигнального пістолета… Такого типу провокації відбуваються постійно".

За її словами, у ніч на неділю на кордоні затримали п’ятьох громадян Ємену, які намагалися нелегально пробратися до Польщі. До Білорусі вони прилетіли з Росії.

Речниця Прикордонної служби Польщі наголосила: те, що зараз відбувається на польсько-білоруському кордоні, є ненормальною ситуацією.

За її словами, в цьому році вже зафіксовано 1,1 тисяч спроб нелегального перетину кордону, у той час як торік за той же період не було зафіксовано жодного випадку.

Передісторія:

  • Тиск з боку тисяч мігрантів з Близького Сходу та Африки на лісистий кордон Польщі та Литви з Білоруссю розпочався влітку, що призвело до зіткнень із польськими прикордонниками.
  • Польща закрила кордон із Білоруссю колючим дротом та збільшила кількість прикордонників.
  • ЄС заявляє, що авторитарний лідер Білорусі Александр Лукашенко використовує мігрантів для дестабілізації блоку у відповідь на санкції Заходу щодо Мінська.
  • Торік польські прикордонники зафіксували майже 40 тисяч спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону.
  • Польща розпочала будівництво стіни вартістю $394 млн на своєму східному кордоні, щоб зупинити потік мігрантів з території Білорусі.

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.