"Усе вирішиться через день-два": Окупанти не захопили центр Лисичанська, але ситуація загрозлива, - Арестович

Російські окупанти поширюють фейки про "взяття" під контроль центру Лисичанська. Українська сторона спростовує це. Про це заявив радник голови Офісу президента Олексій Арестович під час ефіру з Марком Фейгіним, передають Патріоти України.

Фейки про "захоплення" центру Лисичанська почали поширювати пропагандистські російські ЗМІ, зокрема "РИА Новости". Кремлівські рупори показали серію відео нібито з Лисичанська.

Крім того, окупанти заявили, що українська армія нібито відступила, підірвавши адміністративні будівлі, зокрема мерію міста. Бойовики додали, що "до кінця дня мають намір звільнити Білогорівку", що розташована поблизу Лисичанська.

У вечірньому зведенні Генштабу не згадували про місто, але кілька годин тому речник Національної гвардії України Руслан Музичук заявляв, що поблизу міста йдуть важкі бої. Місто не оточене. Під час вечірнього ефіру з Фейгіним Олексій Арестович спростував інформацію про захоплення Лисичанська. "Російська сторона в особі відомого тік-токера (лідера Чечні Рамзана Кадирова - ред.) стверджувала, що вони взяли Сєвєродонецьк діб десь 45 тому. На це знадобилося півтора місяці... Немає їх у центрі Лисичанська, вони не взяли його під контроль. Але ситуація там загрозлива. Все вирішиться через день-два", - заявив Арестович.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...