В Африці скинули чергового диктатора

Військові заарештували президента Малі Ібрагіма Бубакара Кейту і його сина, а також прем’єр-міністра країни.

У західноафриканській країні Малі військові підняли заколот. Бунт розпочався на базі в районі Каті поблизу столиці Бамако, повідомляють Патріоти України із посиланням на Reuters.

“Почався заколот, військові взялися за зброю”, – заявив співрозмовник агентства.

Портал Bamada повідомляє, що заколотники взяли під контроль Генштаб збройних сил. Заколотом, зокрема, керує полковник Садьо Камара – колишній директор військової школи в Каті.

За даними Jeune Afrique, військові заарештували президента Малі Ібрагіма Бубакара Кейту і його сина, а також прем’єр-міністра країни. Крім того, ЗМІ повідомляють про арешт низки міністрів і високопоставлених офіцерів. З червня в Малі тривають акції протесту проти Ібрагіма Бубакара Кейти і його прем’єра: опозиція звинувачує владу в корупції і нездатності забезпечити безпеку в країні. Кейта був обраний президентом країни в 2013 році.

Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...