В армії РФ великі проблеми зі ствольною артилерією - запаси САУ 2С5 "Гіацинт-С" майже вичерпані

Із 94-го арсеналу ГРАУ МО РФ в Омську вже забрали майже половину САУ 2С5 "Гіацинт-С". Їх залишилося лише 155 із 298. Про це повідомив OSInt-дослідник High_marse, передають Патріоти України.

Водночас важливо зазначити, що в усіх, окрім 4 САУ, що залишилися, немає стволів. Імовірно, ситуація зі стволами до "Гіацинтів" стоїть дуже гостро (на відміну від 2С1 "Гвоздика" і 2С3 "Акація" – на супутникових знімках всі САУ цих типів, що залишаються на зберіганні, поки що зі стволами).

Як повідомляє OSINT-спільнота, росіяни зняли зі складів понад п'ять тисяч одиниць артилерії, що буксирується. Ймовірно, значна кількість з них пішли на заміну стволів для знарядь, що вже перебувають у військах. Самостійно виробляти достатньо стволів на заміну зношених російська промисловість, за більшістю оцінок, неспроможна.

Зазначимо, що 2С5 "Гіацинт-С" – радянська 152-мм корпусна самохідна гармата. Зброю створено на Уральському заводі транспортного машинобудування.

Гармата призначена для придушення та знищення засобів ядерного нападу, ураження органів управління, тилів, живої сили та бойової техніки противника у місцях скупчення та опорних пунктах, а також для руйнування фортифікаційних споруд.


Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...