В "Азові" вважають, що росіян треба було зупиняти при виході з Криму, але цього ніхто не зробив

Командир полку "Азов" Денис Прокопенко вважає, що українські війська мали активніше зупиняти російських військових при виході з окупованого Криму під Генічеськом, тоді ситуація в Маріуполі була б іншою, передають Патріоти України.

Пряма мова: "Якби війська, які там перебували (біля виходу з Криму – ред.), стійко тримали оборону, вгризалися би в землю та билися з противником, не давали би йому просто так заходити у міста, була би зовсім інша картина.

Справа в тому, що противника потрібно було знищувати ще на перешийку при виході з Криму під Генічеськом. В тому районі противник був вкрай обмежений в маневрі та мав лише єдиний маршрут висування. Враховуючи рельєф місцевості, противник був каналізований.

З тактичної точки зору, це було найбільш сприятливе місце для нанесення вогневого ураження з метою знищення та подальшого блокування ворожого угруповання. Противника потрібно було знищувати там, під час висування з Криму. І цього чомусь не було зроблено".

Деталі: Прокопенко висловив думку, що блокування Маріуполя окупантами можна було не допустити. Пряма мова: "Якби всі міста, починаючи з Генічеська, Мелітополя та Бердянська, так само стійко тримали оборону й давали бій противнику, тоді би він точно не дійшов за чотири дні з Криму до Маріуполя.

Так як цього не сталося, ми опинилися в оточенні. Тому що противник фактично без спротиву подолав доволі великий кілометраж. Практично без боїв, маршем він пройшов з Криму та опинився на західних околицях міста Маріуполь".

Більше деталей: Командир полку "Азов" також заявив, що дії 36-ї бригади морської піхоти "не піддаються ніякому логічному поясненню".

"Спочатку один батальйон раптово здався в полон, це було ще 4-го квітня. В результаті чого ми втратили на той час єдиний шлях сполучення між "Азовом" та 36-ою бригадою. Потім несподівано командир 36-ої бригади прийняв рішення, нікого не попередивши, просто піти на прорив у невідомому напрямку і тим самим втратив багато людей. Так само багато людей було кинуто напризволяще, і вони просто потрапили в полон… Ці нескоординовані дії, які раптово відбулися з боку 36-ої бригади, призвели до катастрофічних наслідків, які вже не в змозі було повернути назад", - зазначив він.

Прокопенко додав, що в полон потрапило близько 1000 морських піхотинців. Що передувало: 8 травня офіцер управління розвідки Ілля Самойленко розповів, що командир 36-ї бригади українських морських піхотинців Володимир Баранюк вирішив втекти з оточеного Маріуполя, взявши з собою людей, танки та боєприпаси.

Паніка наростає: Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"

четвер, 28 березень 2024, 18:45

Активісти партизанського руху "Атеш" установили, що російські окупанти готуються до відбиття атак українських диверсійно-розвідувальних груп у тимчасово окупованому Севастополі. Про це інформує рух спротиву "Атеш".Партизани постійно відслідковують пере...

"Ми зараз орієнтовно майже 7 тисяч танків знищили": Черник пояснив, скільки ще Путін може вести війну проти України і де візьме на це кошти

четвер, 28 березень 2024, 17:47

Росія має таку кількість бронетехніки, завдяки якій може воювати проти Україні ще щонайменше два роки. Водночас дуже великий людський ресурс, який Москва може озброїти найпростішою зброєю, дозволить країні-агресорці й далі закидувати фронт великими піх...