У дуже дивному місці: У Британії знайшли таємні документи про "обстріляний" росіянами есмінець Defender, - ЗМІ

У Великій Британії у графстві Кент знайшли секретні документи Міністерства оборони на автобусній зупинці. Людина, яка знайшла ці документи, передала їх BBC, інформують Патріоти України.

Документи містять детальну інформацію про британські збройні сили та есмінець Defender, навколо проходу якого поблизу Криму нещодавно виник скандал. Зазначається, що чоловік, який передав ЗМІ документи та вирішив не називати свого імені, знайшов майже 50 сторінок у купі сміття за автобусною зупинкою вранці 22 червня. Там, зокрема, обговорювалася ймовірна реакція Росії на прохід корабля Defender через українські територіальні води біля узбережжя Криму.

В іншому детально описані плани можливої військової присутності Великої Британії в Афганістані після закінчення там операції країн НАТО під керівництвом США. Журналісти вважають, що документи, які включають електронні листи та презентації PowerPoint, створили в офісі вищого чиновника Міністерства оборони.

Документи, що стосуються есмінця Defender, доводять, що місію, описану Міноборони як "невинний прохід через українські територіальні води" з прикритими гарматами та вертольотом в ангарі, провели в очікуванні, що Росія може реагувати агресивно.

Серія слайдів демонструє два варіанти маршруту, один з яких описується як "безпечний та професійний прямий транзит з Одеси до Батумі". Він включав невелику ділянку через "Схему розділення руху" (TSS) поблизу південно-західного краю Крим.

Цей маршрут, як вказано у слайді, "дасть можливість взаємодіяти з українським урядом... у тому, що Велика Британія визнає територіальні води України".

У Міністерстві оборони Британії підтвердити втрату конфіденційних документів, а у британському уряді заявили, що розпочали розслідування інциденту.

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...

Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...