У них була інша мета: Гуменюк стверджує, що росіяни під час атаки на Одесу не цілилися в кортеж Зеленського

Сили оборони Півдня не пов’язують російський удар по Одесі з візитом президента Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса. Про це керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк заявила в коментарі Радіо Свобода, передають Патріоти України.

«Відбувається те, що Росія — терорист, і вона, очевидно, продовжує атаки на припортову інфраструктуру», — сказала вона.

Гуменюк додала, що по Одесі було завдано ракетного удару, ймовірно, балістичною зброєю по одній із будівель припортової інфраструктури. «Але це ніяким чином не пов’язано з конкретним візитом, це пов’язано з терором, який ворог досить методично проводить», — додала спікер.

Про вибухи в Одесі під час повітряної тривоги повідомлялося приблизно о 10:45. Повітряні сили попереджали про загрозу застосування балістичного озброєння.

За даними Військово-морських сил, унаслідок атаки загинуло п’ятеро людей. Також, за його словами, у місті є постраждалі.

Грецька газета Protothema стверджувала, що метою атаки був кортеж Зеленського. Видання уточнювало, що кортеж перебував за 150 метрів від грецької делегації на чолі з прем'єр-міністром.

Після цього Зеленський повідомив, що бачив ранковий ракетний удар російських окупантів по Одесі. Він додав, що внаслідок російської атаки були загиблі та поранені.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...