В Одесі безслідно зник начштабу загону морської охорони: На розшук кинуто всі силові структури

Капітан першого рангу Олексій ЧертковСьогодні зранку зник начштабу Одеського загону морської охорони Державної прикордонної служби Олексій Чертков, повідомляють Патріоти України з посиланням на Українська правда.

Капітан 1 рангу зранку 1 червня вийшов з дому, але в розташування загону не прибув. Наразі його місцезнаходження не встановлено. Про подію повідомлено правоохоронні органи. Також прикордонники також ведуть пошуки власними силами.

Одеське видання «Думская» уточнило, що капітан першого рангу Олексій Чертков вийшов зі свого будинку по вулиці Грушевського о 6:30, але у розташування загону не прибув.

До його пошуків залучені всі компетентні органи, включно з військовою контррозвідкою Служби Безпеки України.

Всім, кому що не будь відомо про місцезнаходження офіцера, просять повідомляти по телефону 102, або 0679765934 та 0675181647.

Одеський загін морської охорони ДПСУ здійснює охорону державного кордону у Чорному морі від окупованого Криму до річки Дунай, включно з 98 милями самої водної артерії.

Зник начштабу Одеського загону морської охорони. Корабель Морської охорони «Григорій Куроп’ятников» Фото: ДПСУ

Також він виконує:

  • контроль за плаванням і перебуванням українських та іноземних невійськових суден і військових кораблів у територіальному морі та внутрішніх водах України, заходженням іноземних невійськових суден і військових кораблів у внутрішні води і порти України та перебуванням у них;
  • охорону суверенних прав України в її Виключній (морській) економічній зоні та контроль за реалізацією прав і виконанням зобовязань у цій зоні інших держав, українських та іноземних юридичних і фізичних осіб, міжнародних організацій.

Довжина дорученої ділянки державного кордону (включаючи адмінмежу із ТОТУ) – 275 морських миль та 98 миль річкою Дунай. Площа Виключної (морської) економічної зони України (за виключенням ТОТУ) – 18 600 кв. миль.

До складу загону входять дивізіони кораблів (катерів) Морської охорони, кораблі Морської охорони та відділи спеціальних дій на воді «Дозор-М».


Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...