У пошуках "кінця епохи бідності": "Слуги" Зеленського просять Конституційний суд пояснити, що таке "гідні умови життя людини"

У поданні 142 народних депутати просять Конституційний суд розтлумачити преамбулу Конституції.

Народні депутати просять Конституційний суд розтлумачити, що означають слова «гідні умови життя людини» у преамбулі Конституції. Про це повідомляє пресслужба Конституційного суду. Про це також повідомив заступник голови депутатської фракції політичної партії «Слуга народу» Вадим Струневич на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

У поданні 142 народних депутати просять Конституційний суд розтлумачити преамбулу Конституції, а саме ту її частину, у якій сказано, що «Верховна Рада України... дбаючи про забезпечення свобод людини та гідних умов її життя... приймають цю Конституцію - Основний Закон України».

Народні депутати просять суд розтлумачити цей текст в системному зв’язку з положеннями частини 2 статті 3, частини 4 статті 13 та частини 5 статті 17 Конституції України. На їх переконання, положення про гідні умови життя людини, про яке йдеться у преамбулі Конституції, КСУ не розглядалося, а відтак вони просять суд розтлумачити, які саме умови життя людини слід вважати гідними.

«Просимо відкрити конституційне провадження, надати офіційне тлумачення положень абзацу 4 преамбули Конституції України, а саме слів «гідних умов її (людини) життя» в контексті питання: які умови життя людини слід вважати гідними, що є показником гідних умов життя, у їх системному зв’язку із положеннями частини 2 статті 3, частини 4 статті 13, частини 5 статті 17 Конституції», - йдеться в повідомленні.

Нардеп Струневич зазначив, що саме поняття «гідні умови життя людини», хоча і має надзвичайно важливе значення для системи соціального захисту в Україні, однак наразі є недостатньо конкретизованим.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...