ХАМАС звільнив групу заручників - ізраїльтян та іноземців

Заручниця, звільнена з Сектору Гази, зустрілася з родиною в Ізраїлі, 26 листопада 2023 року. Фото: The Israeli Army via AP

26 листопада бойовики угруповання ХАМАС звільнили третю групу заручників, що утримувались у Секторі Гази, повідомила Армія оборони Ізраїлю.

Зазначається, що серед цієї групи заручників 14 громадян Ізраїлю та три іноземці. Звільнених людей передали Червоному Хресту.

Як пише The Times of Israel, серед звільнених — дев'ять дітей.

Зазначається, що хоча Червоний Хрест заявив, що первинне медичне обстеження показало, що всі звільнені заручники в хорошому стані, одного з літніх ізраїльтян доставили гелікоптером до медичного центру.

Окрім ізраїльтян, звільнили трьох громадян Таїланду. Крім того, повідомляється, що на прохання президента Росії Володимира Путіна був звільнений чоловік з подвійним російсько-ізраїльським громадянством.

Що відомо про звільнення заручників під час перемир'я

У Секторі Гази нині триває чотириденне перемир'я, оголошене 24 листопада, між Армією оборони Ізраїлю та бойовиками ХАМАСу.

Катар, який виступає посередником у перемовинах, раніше висловив сподівання, що дію режиму припинення вогню вдасться продовжити для звільнення більшої кількості людей.

  • 24 листопада ХАМАС звільнив 13 ізраїльтян, серед яких були діти. Ізраїль ж випустив із в'язниць 39 палестинців. Одночасно були звільнені 11 іноземців, на яких не поширювалася угода.
  • 26 листопада друга група заручників, які утримувалися у Секторі Гази, прибула через Єгипет до Ізраїлю. ХАМАС звільнив 17 полонених — 13 ізраїльтян та 4 громадян Таїланду.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...