ХАМАС звільнив групу заручників - ізраїльтян та іноземців

Заручниця, звільнена з Сектору Гази, зустрілася з родиною в Ізраїлі, 26 листопада 2023 року. Фото: The Israeli Army via AP

26 листопада бойовики угруповання ХАМАС звільнили третю групу заручників, що утримувались у Секторі Гази, повідомила Армія оборони Ізраїлю.

Зазначається, що серед цієї групи заручників 14 громадян Ізраїлю та три іноземці. Звільнених людей передали Червоному Хресту.

Як пише The Times of Israel, серед звільнених — дев'ять дітей.

Зазначається, що хоча Червоний Хрест заявив, що первинне медичне обстеження показало, що всі звільнені заручники в хорошому стані, одного з літніх ізраїльтян доставили гелікоптером до медичного центру.

Окрім ізраїльтян, звільнили трьох громадян Таїланду. Крім того, повідомляється, що на прохання президента Росії Володимира Путіна був звільнений чоловік з подвійним російсько-ізраїльським громадянством.

Що відомо про звільнення заручників під час перемир'я

У Секторі Гази нині триває чотириденне перемир'я, оголошене 24 листопада, між Армією оборони Ізраїлю та бойовиками ХАМАСу.

Катар, який виступає посередником у перемовинах, раніше висловив сподівання, що дію режиму припинення вогню вдасться продовжити для звільнення більшої кількості людей.

  • 24 листопада ХАМАС звільнив 13 ізраїльтян, серед яких були діти. Ізраїль ж випустив із в'язниць 39 палестинців. Одночасно були звільнені 11 іноземців, на яких не поширювалася угода.
  • 26 листопада друга група заручників, які утримувалися у Секторі Гази, прибула через Єгипет до Ізраїлю. ХАМАС звільнив 17 полонених — 13 ізраїльтян та 4 громадян Таїланду.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...