В Україні ліквідували "мобіка" з позивним "Башкир", який збирався "брати" Київ і Ригу, але сидів на шиї у матері (фото)

Черговий російський окупант завдяки українським воїнам вирушив додому у "чорному пакеті". Росіянин Ігор Овсюк із Башкирії воював проти України ще у 2014 році, а у вересні був мобілізований для участі у вже повномасштабній російській агресії, передають Патріоти України.

За час до остаточної "денацифікації" 53-річний Овсюк видурив у матері-пенсіонерки 78 тисяч рублів "на їжу", та й до того він не один рік просидів у неї на шиї. Про це пише OSINT-розслідувач Іраклі Комахідзе.

За даними журналіста, Україна стала далеко не першим місцем, куди Овсюк їздив як російський окупант. "У молодості Овсюк проходив строкову службу в Нагірному Карабаху, потім вступив до військового училища (Уфимське вище військове авіаційне училище льотчиків). Наприкінці 90-х він отримав статус ветерана БД у Чечні та Таджикистану. Але, мабуть, військова кар'єра не склалася", - написав Комахідзе.

Встиг росіянин із позивним "Таджик" наслідити і на українському Донбасі. Ще 2014-го Овсюк серед перших "добровольців" вирушив на Донбас, воював у складі "1-ї слов'янської бригади" близько року. Після - повернувся до Росії, де перебивався заробітками як монтажник на будівництві.

Основний же тягар утримання "недоросля" ліг на плечі його старої матері. Поки він, судячи з фото у соцмережах, готувався "брати" Київ та Ригу, вона його годувала.

Після оголошення Володимиром Путіним "часткової мобілізації" в Росії Овсюк отримав повістку. Однак його матері цей факт життя не полегшив.

"Офіцера запасу мобілізували 26 вересня минулого року, тоді він отримав повістку у рамках часткової мобілізації. З Уфи його направили на складальний пункт у Міллеровому Ростовській області. Чмобік, який усе життя сидів на шиї матері-старенької, лише за вересень-листопад минулого року змусив її вислати 78 тисяч рублів на їжу та одяг", - пише Комахідзе.

Востаннє на зв'язок Овсюк-"Башкир" виходив ще у листопаді. Однак звістка про те, що він нарешті був "денацифікований", докотилася до його рідних країв лише днями.

"У Овсюка не було сім'ї, матуся Ніна єдиного сина характеризує як "начитаного, знавця історії та військової справи". Вона також зазначає, що її син давно міг би стати командувачем, якби був трішки впевненішим і наполегливішим", - повідомив Комахідзе. Похорон "Башкира" відбудеться 24 січня в рідному для Овсюків Орджонікідзевському районі Уфи.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...