В Україні продовжать дію воєнного стану і мобілізацію: Нардеп назвав терміни

Найближчими днями Верховна Рада знову продовжить дію воєнного стану та загальної мобілізації в Україні. Найімовірніше, термін продовження становитиме 90 діб, тобто до 15 листопада 2023 року. Про це у Telegram "Залізний нардеп" повідомив народний депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк. передають Патріоти України.

Це буде вже восьме голосування парламенту за воєнний стан з початку війни. Термін дії останнього продовження воєнного стану та мобілізації в Україні був встановлений у травні 2023 року і діє до 18 серпня 2023 року.

Нагадаємо: під час загальної мобілізації в Україні можуть бути призвані на військову службу такі категорії громадян:

– військовослужбовці, які вже проходили строкову службу;

– офіцери запасу, резервісти та інші особи із досвідом служби;

– громадяни, які раніше не проходили військову службу;

– громадяни, які є обмежено придатними під час воєнного стану.

У воєнний час обмежено придатні чоловіки можуть бути призвані на військову службу, але з певними обмеженнями. Такі особи здебільшого проходять службу в частинах, які не здійснюють бойові дії, таких як забезпечення або тилові підрозділи.

"Розмови точились давно": 2025 рік може стати роком виборів в Україні, - політтехнолог

субота, 28 вересень 2024, 17:49

"2025 рік може стати роком виборів в Україні. Зеленський розглядає таку можливість, "щоб зміцнити свою владу". Про це пише Economis. Воно ж наводить дані американського НДІ, згідно з якими довіра українців до Зеленського знизилася з 80% у травні 2023 р...

"Чому його давно не бачили, а Сирський ховається на Харківщині?": Безугла висунула звинувачення начальнику Генштабу ЗСУ

субота, 28 вересень 2024, 17:04

Народна депутатка Мар'яна Безугла звинуватила у хабарництві начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича та направила запит до Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. «Цікаво, чому Сирський продовжує ховатися у Харківській області, зо...