В Україні випробовують безпілотний комплекс Camel

В Україні провели частину дослідних випробувань зразка дистанційно-керованої платформи «Camel»

В Україні випробовують безпілотний комплекс “Camel”

Практичні випробування проводить бригада Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки (ДНДІ ВС ОВТ).

«Одним з перспективних напрямків ведення бойових дій є залучення наземних дистанційно керованих комплексів. В цьому напрямку, силами ДНДІ ВС ОВТ проводяться роботи з дослідження даного типу техніки яка виробляється вітчизняними компаніями», – розповідають у ДНДІ ВС ОВТ.

Після проведення практичної частини випробувань, фахівці ДНДІ ВС ОВТ проводять обробку отриманих результатів.

Дистанційно-керована платформа «Camel». Листопад 2020. Фото: ДНДІ ВС ОВТ

Отриманні результати повинні допомогти виявити основні недоліки дослідного зразка для їх усунення.

Разом з тим, результати випробувань забезпечать розробку конкретних напрямків вдосконалення нових зразків безпілотних наземних апаратів.

Як повідомлено, платформа являє собою безпілотний наземний апарат, який призначений для участі у проведенні розвідувальних операцій, виявлення та знищення живої сили та легко броньованих цілей противника.

Додатково платформа зможе супроводжувати розвідувальні групи, перевозити та доставляти військові вантажі на лінію зіткнення.

Дистанційно-керована платформа «Camel». Листопад 2020. Фото: ДНДІ ВС ОВТ

У випадку ведення ворожого вогню, може використовуватися як прикриття для відходу особового складу або евакуації поранених.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року компанія QinetiQ поставила Армії США першу партію з чотирьох легких наземних гібридних роботів RCV-L.

У жовтні 2020 року У Польщі показали дистанційно керовану машину «Hunter», багатоцільовий універсал масою 3,5 тонни.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...