У Збройних силах Україні сьогодні велике свято, і навіть два

3 листопада одразу два роди військ Збройних сил України відзначають професійне свято, а саме День ракетних військ і артилерії, а також День інженерних військ, зазначають Патріоти України.

День ракетних військ і артилерії був встановлений указом Президента України "Про День ракетних військ і артилерії" від 31 жовтня 1997 р. № 1215/97.

"Ураховуючи важливу роль ракетних військ і артилерії у зміцненні обороноздатності держави, постановляю: установити в Україні свято – День ракетних військ і артилерії, яке відзначати щорічно 3 листопада", – йдеться в указі.

День інженерних військ в Україні встановлено 27 жовтня 1999 року "ураховуючи заслуги інженерних військ у зміцненні обороноздатності держави". У цей день другий президент України Леонід Кучма підписав Указ N 1399/99 "Про День інженерних військ", згідно з яким його відзначають щороку 3 листопада.

Українських військових, що сьогодні святкують своє професійне свято привітав Президент України Володимир Зеленський.

"Артилеристи й сьогодні відіграють важливу роль на полі бою, залишаючись грізною вогневою силою українського війська" – відзначив Глава Держави.

У привітанні воїнам інженерних військ Зеленський відзначив, що завдяки їх "наполегливій, самовідданій службі, старанності та професіоналізму особового складу інженерні війська Збройних Сил України є потужним родом військ, який здатний якісно виконувати завдання інженерного забезпечення у будь-яких умовах бойової обстановки".

Також він побажав військовослужбовцям ракетних військ і артилерії та інженерних військ Збройних сил України та їх рідним "міцного здоров’я, благополуччя та незламної віри у нашу перемогу".

РСЗВ "Вільха" під час стрільб на навчаннях "Об’єднані Зусилля-2020"

Ракетні війська та артилерія – рід Сухопутних військ ЗСУ, що складаються зі з’єднань оперативно-тактичних і тактичних ракет, з’єднань і частин гаубичної, гарматної, реактивної і протитанкової артилерії, артилерійської розвідки, мінометних підрозділів і підрозділів протитанкових керованих ракет.

Він призначений для ураження рухомої сили, танків, артилерії, протитанкових засобів противника, авіації, об'єктів протиповітряної оборони та інших важливих об'єктів при веденні бою. Ракетні війська та артилерія є основною вогневою силою в військових операціях, які проводяться Сухопутними військами, і виконують до 65-70% загального обсягу завдання з вогневого враження противника.

У березні 2014 року Сухопутні війська ЗСУ мали лише дві окремі артилерійські бригади. Деякі механізовані й танкові бригади мали так звані бригадні артилерійські групи. На фото: 2с3 "Акація"

Сьогодні Збройні Сили України неможливо уявити без використання професійної артилерії та ракетних військ. Військові влучно назвали артилеристів і їх рід військ «богами війни». В час, коли Україна знову бореться за свою незалежність на сході держави, застосування артилерії дало можливість з початком війни у боях здобути вогневу перевагу над ворогом, забезпечити поразку його угруповань у низці боїв та досягнути поставленої мети.

Інженерні війська СВ ЗСУ також залучаються до виконання завдань і в умовах мирного часу. На фото - броньований шляхопрокладач БАТ-2 ЗСУ в ході локалізації пожежіу зоні відчуження

У загальній структурі Збройних сил України інженерні війська належать до спеціальних військ. Організаційно частини і підрозділи інженерних військ входять до складу Сухопутних військ, військ протиповітряної оборони та Військово-морських сил, а у складі Військово-повітряних сил є інженерно-аеродромні частини і підрозділи.

Оперативну перевагу на війні буде мати той, хто скоріше влаштує загородження, подолає перешкоди, забезпечить прихований рух шляхами, захистить своїх солдатів чи ускладнить дії противника / Фото: Володимир ВОВКОГОН (зверху), Кирило МАЛЮЩЕНКО (знизу)

З інженерних військ виділилися у самостійні роди військ залізничні війська, війська зв’язку, автомобільні війська, танкові війська і навіть авіація. Інженерні війська — це війська переднього краю. У військовий час атаку починають саме інженерні війська. Вони забезпечують мотострільцям і танкістам просування вперед. Нині підрозділи інженерних військ Збройних сил України активно задіяні на сході країни в районі проведення ООС.


"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...