У ЗСУ провели заміну командувачів ЗСУ з півдня і півночі, - нардеп Гончаренко

Володимир Шведюк. Фото: АрміяІнформ.

В Збройних силах звільнили командувачів ОК "Південь" та ОК "Північ" та призначили нових. Командуючим "ОК Південь" призначено полковника Геннадія Шаповала, командуючим "ОК Захід" - генерала Володимира Шведюка. Про це повідомив у своєму Телеграм-каналі народний депутат Олексій Гончаренко, передають Патріоти України.

За його словами, звільнено командуючого ОК "Південь" Андрія Ковальчука та командуючого ОК "Захід" Сергія Літвінова. Генерала Андрія Ковальчука призначено керівником Військової Академії.

Командуючим "ОК Південь" призначено полковника Геннадія Шаповала, колишнього комбрига 59-ї бригади. Комбригом його призначили у жовтні 2019. До цього він навчався у Військовому коледжі Армії США. У квітні 2022-го він отримав звання бригадного генерала.

Командуючим "ОК Захід" призначено бригадного генерала Володимира Шведюка. Раніше він служив в силах ТРО. Шведюк обійняв посаду бригадного генерала у червні 2022-го, до цього він був заступником командира ТрО та начальником штабу угруповання Об'єднаних сил. Військовий брав участь в АТО. У 2018-му його призначили на посаду командира 59-ї ОМПБр. Також обіймав посаду військового комісара Чернівецького обласного військового комісаріату оперативного командування "Захід" ЗСУ.

Китай і Росія наполягають на "політичному" вирішенні війни в Україні: Сі Цзіньпін зробив заяву

четвер, 16 травень 2024, 18:56

Лідер КНР Сі Цзіньпін під час пресконференції з правителем РФ Володимиром Путіним заявив, що Китай і РФ виступають за політичне врегулювання війни в Україні, яку розпочала Росія під керівництвом Путіна. Днталі: Путін наразі перебуває із візитом у Китаї...

На брухт: Українські захисники знищили ворожий танк у Вовчанську та показали ефектне відео

четвер, 16 травень 2024, 17:23

Українські захисники знищили у вовчанську ворожий танк Т-72. Результатами роботи вони поділились у мережі. "У Вовчанську прикордонники бригади "Сталевий кордон" спільно з Силами оборони минулої доби вразили ворожий танк Т-72", - йдеться в повідомленні....