"Варварство не переможе": Італія допоможе відновити собор в Одесі, - прем’єрка Мелоні

Прем'єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні заявила, що її країна допоможе Україні у реставрації Спасо-Преображенському собору, який зазнав руйнувань внаслідок ракетної атаки Росії у ніч проти 23 липня. Заяву очільниці італійського уряду цитує посольство Італії в Україні, передають Патріоти України.

Мелоні зазначила, що Італія має "унікальний у світі" досвід в реставраційній галузі і готова долучитись до відбудови Спасо-Преображенського собору та інших пам'яток в Україні. "Російські агресори руйнують зерносховища, позбавляючи їжі мільйони людей, що її потребують. Вони нищать нашу європейську цивілізацію, її священні символи. Вільний народ не дозволить себе залякати, варварство не переможе", – заявила вона.

Відомо, що Спасо-Преображенський кафедральний собор в Одесі був закладений 1794 року, а освячений 1808 року. Був одним з найбільших соборів Російської імперії на початку ХХ століття, вміщаючи до 12 000 осіб. 1936 року собор був зруйнований радянською владою, а протягом 2000-2005 років відбудований.

Обізвав співгромадян "свинями"?: Дуда постане перед судом через невдале висловлювання про поляків

неділя, 29 вересень 2024, 19:14

Президент Польщі Анджей Дуда постане перед судом через невдале висловлювання про поляків. Засідання заплановано на 2025 рік. Про це повідомляє Fakt, передають Патріоти України. Справа стосується коментарів Дуди щодо глядачів фільму Аґнєшки Голланд «Зел...

Вугледар опинився у лещатах: Експерт оцінив загрозу прориву ворога в місто

неділя, 29 вересень 2024, 18:47

Ситуація довкола Вугледара в Донецькій області доволі складна. За певними даними, зосереджено понад 15 тисяч особового складу російської армії. Про це розповів військовий оглядач Денис Попович, передають Патріоти України. "Сьогодні було повідомлено про...