"Ваш борщ нагадує російські щі": Українські прикордонники відповіли білорусам на "гастрономічний" заклик переходити на їхній бік

Українські прикордонники відповіли білоруським "колегам" на "гастрономічний" заклик переходити на їхній бік. Українські воїни заперечили схожість українського та білоруського борщів, зауваживши, що нині білоруський борщ став надто схожим на російські щі, передають Патріоти України.

Українці також нагадали білоруським прикордонникам, що цей "братній" народ добровільно став колонією РФ і втратив право називатися "братами", коли встромив українському народові ножа у спину, долучившись до російської агресії проти України. Відповідь білорусам з'явилася в Telegram-каналі Держприкордонслужби України.

"Новий прєдсєдатєль білоруських прикордонників вирішив, що нагодовані підлеглі – краще, ніж озброєні! Тож поки техніка в боксах, бульбоІПСО всім складом рвануло переписувати рецепт українського борщу на білоруський мотив! Проте, скільки бульби в "щі" не додавай, виходить "союзная похльобка"… Одним словом, гарна спроба, але НІ!" – відреагували на цинічну акцію білоруських прикордонників у ДПСУ.

Нині білоруські прикордонники слухають записане захисниками українського кордону звернення білоруською мовою, в якому вичерпно пояснюється, що ж не так з "білоруським борщем".

"Нешановані нами не товариші білоруські прикордонники! Нещодавно ви згадали про схожість білоруського та українського борщу з незначними відмінностями. Проте ви, як завжди, сильно помилилися. Ваш борщ дуже відрізняється від нашого. Бо нині білоруський борщ радше схожий на російські щі, навіть якщо ви додаєте туди більше картоплі. Він зовсім не той самий, як це було до моменту, коли для його приготування ви використали ніж, який встромили у спину українців", – нагадали "білоруським братам" про участь у війні проти України на боці РФ українські прикордонники.

На відміну від Білорусі, яка добровольно проміняла свободу та незалежність на сумнівну "ситість", Україна була, є і буде країною вільних людей. І доки Білорусь не стане такою ж, говорити про якесь "рідство" не варто.

"Прикро мати сусідів, які, говорячи про якусь ідентичність та рідство, тяжіють до того, щоб бути рабами і не мають із нами нічого спільного. Назавжди закарбуйте собі в пам’яті і у вашій кулінарній книзі, що українці – свободолюбива нація. За свою незалежність ми завжди боремося. Натомість ви на це не здатні і вже багато років знаходитесь у полоні одного тирана та одного бункерного діда. Тож ваше нинішнє картопляне вариво, що за консистенцією подібне до тюремної баланди, аж ніяк не схоже на наш український борщ", – зазначили українські прикордонники.

Вони також відповіли на заклик білорусів капітулювати, який прикордонники держави, що стала спільницею РФ у війні проти України, подали у вигляді "запрошення скуштувати білоруський борщ".

"Ми не раби, щоб куштувати ваш білоруський борщ. Натомість радимо вам змінити "інгредієнти" і стати вільним народом, а не насильно ув’язненими. А до того – їжте самі, не вдавіться. До себе вас не кличемо і наполегливо радимо залишатися на своїй території. Бо пошкодуєте!" – застерегли українські прикордонники.

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам. "Це оголошення є 56 транше...

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...