Важкий вибір Ізраїля: Байден попросив Нетаньягу про триденне припинення вогню. ЗМІ повідомили, що прагне зробити Вашингтон

Президент США Джо Байден та прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу

Президент США Джо Байден під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Ізраїля Біньяміном Нетаньягу попросив його зупинити військову операцію в Газі на три дні, щоб дати можливість звільнити 10−15 заручників ХАМАС. Про це у вівторок, 7 листопада, повідомило видання Axios з посиланням на американських та ізраїльських посадовців.

Зазначається, що США, Ізраїль і Катар обговорюють пропозицію, згідно з якою ХАМАС звільнить 10−15 заручників і використає триденну паузу для ідентифікації всіх заручників та надання списку з їхніми іменами.

У відповідь Нетаньяху сказав Байдену, що не довіряє намірам ХАМАС та готовності терористів піти на угоду щодо звільнення заручників, розповіли Axios джерела.

Ідея триденної паузи, згідно з інформацією видання, Нетаньягу не подобається також в контексті дипломатії: на його думку, Ізраїль може втратити нинішню міжнародну підтримку операції, якщо бойові дії припиняться на три дні.

Ізраїльський посадовець розказав Axios, що частина застережень Нетаньяху пов’язана з інцидентом, що стався під час війні 2014 року. Тоді ХАМАС скористався гуманітарною паузою та напав на групу ізраїльських солдатів, викрав одного з них і вбив кількох інших.

Нагадаємо, Нетаньягу виступає проти тривалого припинення вогню в бойових діях у Газі, адже це, на його думку, буде рівносильно капітуляції перед ХАМАС.


Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...