Важливий крок: Бельгія передасть Україні 30 винищувачів F-16 до 2028 року

Міністерка закордонних справ Бельгії Хаджа Лябіб повідомила, що її країна надішле Україні 30 винищувачів F-16 до 2028 року. Перші літаки Україна має отримати до кінця цього року.

Деталі: За словами глави МЗС, Бельгія запропонує Україні 30 своїх винищувачів F-16 до 2028 року, а перший літак мають поставити "до кінця цього року".

Вона вказала, що це зобов'язання буде формалізовано в угоді, яку підпишуть у вівторок в Брюсселі з нагоди візиту до столиці України президента Володимира Зеленського.

Бельгійське оборонне відомство також отримає боєприпаси зі своїх запасів для оснащення винищувачів F-16, призначених для України, зазначає RTL.

Лябіб надала, що така підтримка Києва необхідна для того, щоб зупинити лідера РФ Владіміра Путіна, який, на її думку, має намір відсунути кордони європейських країн.

"Якщо ми дозволимо Путіну піти його шляхом, це не є неможливим сценарієм", – зазначила глава МЗС у відповідь на питання, чи можуть російські танки одного дня вторгнутися в Брюссель.

Німеччина вводить жорсткі правила для біженців з України: Що варто знати

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:40

З 1 січня 2025 року біженцям у ФРН знижуватимуть розмір допомоги (Bürgergeld) на 30% протягом трьох місяців, якщо вони відхилять розумну пропозицію щодо працевлаштування. Про це повідомляє ntv із посиланням на джерела в уряді країни, пише Deutsche Well...

Скандал не стихає: У Польщі знову пригрозили блокувати Україні вступ до ЄС через питання Волинської трагедії

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:25

Голова Польської селянської партії, міністр оборони країни Владислав Косіняк-Камиш заявив, що блокуватиме вступ України до Євросоюзу, допоки не вирішиться питання ексгумації і пам’яті жертв Волинської трагедії. Про це повідомляє Wirtualna Polska, перед...