Важливий крок: Сенат Італії визнав Голодомор геноцидом українського народу

Італійський Сенат у середу проголосував за визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу, повідомляють Патріоти України.

Резолюцію про визнання Голодомору геноцидом підтримали 130 членів Сенату Італії, проти не висловився жоден, ще чотири утримались під час голосування. Італійські сенатори в резолюції зазначили, що у 1932-1933 роках СРСР на чолі з Йосипом Сталіним "навмисно спровокував голод, який спричинив мільйони смертей, переважно селян та дрібних землевласників", серед цивільного населення України.

"Пам'ять про Голодомор та радянські злочини проти українського народу набуває ще більшого значення сьогодні у світлі російського вторгнення та нової спроби стерти українську національну ідентичність", – підкреслюється в документі.

Відповідно, ухвалена резолюція зобов’язує Сенат Італії визнати Голодомор геноцидом з ухваленням будь-якої подальшої ініціативи за погодженням із Палатою депутатів, урядом, європейськими та міжнародними інституціями.

Коментуючи рішення італійських сенаторів, голова МЗС України Дмитро Кулеба назвав його важливим кроком, що "відновлює історичну справедливість, вшановує мільйони жертв та застерігає майбутні покоління від злочину геноциду".


"Розмови точились давно": 2025 рік може стати роком виборів в Україні, - політтехнолог

субота, 28 вересень 2024, 17:49

"2025 рік може стати роком виборів в Україні. Зеленський розглядає таку можливість, "щоб зміцнити свою владу". Про це пише Economis. Воно ж наводить дані американського НДІ, згідно з якими довіра українців до Зеленського знизилася з 80% у травні 2023 р...

"Чому його давно не бачили, а Сирський ховається на Харківщині?": Безугла висунула звинувачення начальнику Генштабу ЗСУ

субота, 28 вересень 2024, 17:04

Народна депутатка Мар'яна Безугла звинуватила у хабарництві начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича та направила запит до Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. «Цікаво, чому Сирський продовжує ховатися у Харківській області, зо...