Вдалося уникнути нової "мирної угоди": Піонтковський назвав ключову дату російсько-української війни

Однією з найважливіших дат у російсько-українській війні було 16 червня. Тоді Україна могла б зазнати своєрідної поразки, якби погодилася на мирну угоду з агресором. Про це на стрімі 24 каналу розповів російський публіцист Андрій Піонтковський в розмові з українським журналістом Романом Цимбалюком. На його думку, ще тоді, 16 червня, лідери Франції, Німеччини та Італії приїздили в Київ, щоб "протягнути" в Україні мирну угоду з Росією, передають Патріоти України.

Андрій Піонтковський переконаний, що Еммануель Макрон хотів повторити такий же трюк, який вдався Ніколя Саркозі у 2008 році та Франсуа Олланду й Ангелі Меркель в 2014 – 2015 роках – оформити певну мирну угоду з Росією. Але їм нічого не вдалося.

"Макрон хотів зафіксувати на папері захоплені Росією території, а також змусити підписати угоду, де б не тільки визнавали втрату земель, але й дещо "поранили" б Україну. Частково схожими були колись Мінські угоди", – зазначив Піонтковський.

На його думку, після поразки російських окупантів під Києвом Путін та російські генерали зрозуміли, що на полі бою не зможуть перемогти Україну. Тому й почали просувати всякі спроби навести переговори, де б вони могли просунути потрібні для себе умови.

В Росії зараз сказ "державно-патріотичної матки"

На тлі невдач та невиконаних завдань, як наголошує Піонтковський, російська "державно-патріотична матка" почала казитися. Це проявляється в багатьох агресивних рішеннях Кремля: нарощенні ракетних обстрілів, переходу від певної стратегії до відкритого терору, скандалів на зустрічі Лукашенка з Путіним.

Цілком ймовірно, що до цього могло й докластися рішення комітету Сенату Сполучених Штатів із міжнародних відносин щодо визнання Росії державою – спонсором тероризму. Хоча, як вважає публіцист, це формулювання неправильне. Адже Росія буквально є терористом, а не спонсором цього явища.

Додамо, Андрій Піонтковський вважає, що через свої злочинні дії зовсім скоро Путін може втратити владу в Росії. Наступні керівники держави також будуть мерзотниками, однак їм доведеться піти на поступки щодо власної політики.

Перші дві термінові партії вже прибули: ЗМІ дізнались, коли в Україну надійде зброя з великого пакету допомоги США, який завдасть нищівного удару по планам Кремля на перемогу

субота, 4 травень 2024, 1:45

Йдеться про артилерію, бронетехніку, системи ППО, катери та іншу громіздку техніку та засоби з оголошених пакетів допомоги США та Європи, складні та чутливі в транспортуванні. Перші партії зброї з нового пакету допомоги США надійшли до України наприкін...

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...