Велика Британія готова надати Україні всі заморожені активи РФ, - глава МЗС Кемерон

Британія готова позичити Україні всі заморожені активи російського центрального банку у країні на тій підставі, що Росія буде змушена виплатити Києву репарації після закінчення війни. Про це заявив міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон. Про це пише The Guardian, передають Патріоти України.

"Є можливість використати щось на кшталт синдикованої позики чи облігацій, які фактично використовують заморожені російські активи як гарантію, щоб надати ці гроші українцям, знаючи, що ми їх відшкодуємо, коли Росія виплатить репарації. Це може бути кращим способом зробити це. Ми прагнемо домогтися максимальної єдності G7 і ЄС у цьому питанні, але якщо її не буде, нам доведеться рухатися вперед із союзниками, які хочуть вжити таких заходів", – зазначив міністр.

За його словами, активи будуть використані як гарантія виплати репарацій. Кемерон сказав, що не вважає, що план облігацій якимось чином підірве репутацію лондонського Сіті.

За словами журналістів, цей план більш радикальний, ніж пропозиції, які обговорювалися в Євросоюзі, щодо надання Україні лише несподіваних прибутків від активів російського центрального банку, якими володіє Захід. Такий річний надприбуток оцінюється в 4 мільярди доларів.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...