Велика небезпека: Є припущення, що ворог зробив переорієнтацію з крилатих ракет на балістичні, - Defense Express

Військовий експерт, головний редактор Defense Express Олег Катков припустив, що росіяни могли зробити переорієнтацію виробничих потужностей із крилатих ракет на балістичні. Таку думку він висловив в етері Еспресо, передають Патріоти України.

"Якщо ми говоримо про традиційне питання, скільки в русні ракет, то важко порахувати. Справа в тому, що було використання, а емпіричне правило - це якщо ворог не використовує орієнтовно понад сотню ракет, орієнтовно, будемо говорити, 100-150 ракет на місяць, то все, що він не відстріляв, залишається в нього в запасі. Треба все ж у Головного управління розвідки Міноборони (поцікавитись, - ред.), вони час від часу повідомляють, скільки там щось виробляється за їхніми оцінками у Російській Федерації. І вони доволі давно насправді це не робили", - сказав він.

Олег Катков зауважив, що ворог збільшив використання балістичних ракет, а крилатих зменшив.

"Існує таке припущення, що ворог зробив переорієнтацію виробничих потужностей з крилатих ракет на балістичні. Тому що дійсно використання балістичних ракет "Іскандер" побільшало в порівнянні з минулими періодами, водночас використання крилатих ракет трохи зменшилось, з огляду на те, що їх ефективніше перехоплюють. І дійсно, коли мова йде про перехоплення крилатих ракет, там може бути показник і 90%. Водночас питання перехоплення балістики залишається актуальним і потребує відповідних засобів протиракетної оборони", - зазначив він.

Військовий експерт також сказав, що точна кількість ракет, яка нині є в росіян, невідома, але зазначив, що ворог має спроможність завдавати комбінованих ударів.

"Також треба згадувати про ракети з КНДР, балістичні. Та загрозу передачі, якщо зараз ми говоримо про те, що Іран передав балістичні ракети, але з дальністю удару 120 кілометрів, тобто тих, яких достатньо якраз для ураження прифронтових, прикордонних міст і їхньої інфраструктури, то для атаки по західних областях необхідно мати дальність понад 500 кілометрів. Але знов-таки питання кількості таких засобів у РФ наразі залишається відкритим. Але можна бути впевненими в тому, що ворог може забезпечувати комбіновані атаки з використанням понад сотні ракет. І це для нього не є чимось неможливим, тому що за останній період такі атаки вже були", - додав Олег Катков.

Ситуація справді складна: У Зеленського відповіли, чи правда, що Україна згодна на територіальні поступки в обмін на мир

середа, 18 вересень 2024, 18:44

Українська влада не має жодного плану завершення війни, де фігурувало б заморожування конфлікту, припинення вогню або передавання Росії територій, передають Патріоти України. Про це сказав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, пише "Київ24" і...

Велика небезпека: Є припущення, що ворог зробив переорієнтацію з крилатих ракет на балістичні, - Defense Express

середа, 18 вересень 2024, 16:59

Військовий експерт, головний редактор Defense Express Олег Катков припустив, що росіяни могли зробити переорієнтацію виробничих потужностей із крилатих ракет на балістичні. Таку думку він висловив в етері Еспресо, передають Патріоти України. "Якщо ми г...