Від Луцька до Одеси: Пушилін у Білорусі розмріяся захопити більшу частину України

Напередодні 78-річчя від дня звільнення білоруського міста Бреста від нацистів ватажок так званої "ДНР" Денис Пушилін приїхав до Брестської фортеці, де разом із секретарем генради "Єдиної Росії" Андрієм Турчаком та послом РФ у Білорусі Борисом Гризловим поклав квіти до меморіалу.

"Всіх росіян ріднять із захисниками Брестської фортеці стійкість духу та здатність до самопожертви в ім'я вищої мети, — заявив Пушилін. — Сьогодні настав час знову звільняти російські міста, засновані російськими людьми: Київ, Чернігів, Полтаву, Одесу, Дніпропетровськ, Харків, Запоріжжя, Луцьк".

Куди ще їздив ватажок бойовиків?

Останнім часом ватажок бойовиків став частіше виїжджати з Донецька, проте географія його поїздок обмежується країнами-ізгоями. У червні Пушилін відвідав Дамаск, щоб зустрітися із сирійським диктатором Башаром Асадом. Під час цієї зустрічі Асад оголосив про офіційний старт процедури визнання "ЛДНР".

Також ватажок терористів став учасником Петербурзького міжнародного економічного форуму. Виступаючи на ньому, Пушилін заявив, що "ДНР" може увійти до складу Росії як окремий суб'єкт, зберігши водночас свою назву "республіка", за прикладом Татарстану.

Домогтися офіційного визнання псевдореспубліки від Білорусі поки не вдається ні йому, ні його господареві — російському президенту Володимиру Путіну. Днями білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що визнання "ЛДНР" "нічого не дасть". Однак, якщо в майбутньому це буде необхідно, він готовий видати відповідний указ, а так країна вже давно де-факто визнала "республіки" та "приєднання" до Росії окупованого Криму.

Ключове питання: Генерал США оцінив, скільки людей потрібно призвати Україні для контрнаступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:30

Американський генерал-майор у відставці та співзасновник благодійного фонду Osprey Global Solutions Ukraine Девід Грандж відповів, скільки Україна має мобілізувати людей для оборони та контрнаступу. Про це відомо з його інтерв’ю "Радіо Свободі", переда...

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...