"Відкличте заяву! Поверніть її Смолію без розгляду!": Порошенко звернувся до Зеленського із приводу відставки глави НБУ

Колишнього президента непокоїть той факт, що подання Яковом Смолієм у відставку з'явилось наступного дня після отримання траншу Світового банку та через тиждень після отримання допомоги від ЄС та МВФ.

2 липня п'ятий президент України прокоментував подання у відставку Яковом Смолієм, назвавши Зеленського відповідальним за політичний тиск на голову НБУ. Про це п'ятий президент України заявив на брифінгу фракції "Європейська Солідарність" щодо подання голови НБУ Якова Смолія про відставку, передають Патріоти України.

"Шановні друзі, дорогі українці, дорогі партнери України по всьому світові, ми зібралися тут, щоб оголосити заяву партії "Європейська солідарність", фракції "ЄС" в парламенті, в зв'язку з надзвичайними ризиками, які з'явилися у фінансової системи України через заяву голови Національного Банку України Смолія, яка була викликана тиском, політичним тиском!" - зазначив Порошенко.

П'ятий президент підкреслив, що тиск на Смолія здійснювала не фракція "Слуга народу", не група Коломойського в різних фракціях ВР на чолі з "мама любіт скорость" (Дубінським, - Ред.). "Тиск відбувся з боку вищого політичного керівництва держави", - наголосив Порошенко.

Він зазначив, що непокоїть той факт, що подання Яковом Смолієм у відставку з'явилось наступного дня після отримання траншу Світового банку та через тиждень після отримання допомоги від ЄС та МВФ. "Це називається одним словом - обман. Обман партнерів, які повірили підпису з МВФ, оскільки крім підпису уряду, Національного банку, міністра фінансів, там стоїть підпис Зеленського", - зазначив політик.

За його словами, "президент "вичавив" заяву зі Смолія. Порошенко звернувся до Зеленського від імені фракції: "Відкличте заяву! Поверніть її Смолію без розгляду. Бо, як висловився один з інвесторів, це буде ситуація, коли піде останній дорослий, залишивши в будинку України підлітків, які знаходяться під впливом алкоголю з сірниками."

"Перші результати ми вже маємо, курс міжбанку вчора був 26 60 грн, сьогодні 27 25 грн", - зауважив Порошенко, додавши, що Нацбанк зробив інтервенцію на $100 млн. Порошенко звернувся до Зеленського заявивши, що той стоїть між вибором, кого обрати - українців чи Коломойського.

Можливий мокрий сніг: Діденко попередила про погіршення погоди в Україні і розповіла, де буде найхолодніше

четвер, 18 квітень 2024, 16:30

Дощовий циклон та атмосферні фронти почнуть зсуватися з території України у п'ятницю, 19 квітня. Втім у західних та північних областях все ще можливі опади. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За прогнозами Діденк...

Зеленський заявив, що в квітні промисловість вперше виробить одразу 10 САУ "Богдана"

четвер, 18 квітень 2024, 15:56

У квітні українська промисловість уперше видасть десять самохідних артилерійських установок (САУ) "Богдана". У наступних місяцях очікується ще більша кількість, передають Патріоти України. з посиланням на Telegram-канал президента України Володимира Зе...