"Відносно лояльна до Росії політика Орбана вже завдає шкоди угорській економіці, розворот неминучий", - експерт

Угорщина продовжує активно підтримувати Росію та блокувати санкції щодо неї. Втім, назвати країну беззаперечним союзником Росії та Путіна досить важко. Про те, чому Угорщина залишається європейською країною, які нюанси її політики щодо Росії та чого чекати Україні – розповів голова ГО "Асоціація Політичних Наук" Дмитро Сінченко, передають Патріоти України.

Позиція Орбана щодо України та Росії

За словами Дмитра Сінченка, не варто вважати, що політика Угорщини щодо України стає дедалі гіршою – реальні справи про це не говорять. Експерт переконаний, що Угорщина, попри всю антиукраїнську риторику, постійно виступала і виступає за введення антиросійських санкцій, за винятком енергоносіїв. Країна також підтримувала і підтримує Україну на шляху до вступу в ЄС.

Перший момент – внутрішньополітичний – спрямований на власного виборця Орбана (Віктор Орбан – прем'єр-міністр Угорщини – ред.), якому він, як і будь-який інший популіст, говорить те, що від нього хочуть чути.

"Другий – зовнішньополітичний – пов'язаний зі значною енергетичною залежністю Угорщини від російських енергоносіїв. Можливо, у своїх мріях Орбан дійсно був би не проти загарбати частину української території, проте в практичній площині це навряд чи коли-небудь може статись. Навпаки, відносно лояльна до Росії політика Орбана вже завдає шкоди угорській економіці", – заявив Сінченко.

На що може розраховувати Україна

Сінченко пояснив, що від Угорщини Україні слід чекати зміни лояльної політики щодо Росії вже найближчим часом. Він нагадав, що Угорщина вже завдала Україні максимум шкоди на зовнішньополітичному рівні, на яку вона була готова, і сама отримала відповідь від ЄС, тому гірше вже не буде.

Наразі є Орбан намагається максимально відтягти час для політичного розвороту від Росії, щоб отримати від останньої максимум фінансової вигоди. Проте розворот цей неминучий.

Джерело: 24 канал

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...