Відома персона: Кого Кравчук обрав спікером української делегації в ТКГ по Донбасу

Олексій Арестович пояснив, що серед його обов'язків комунікація зі ЗМІ, а тому закликав журналістів звертатися до нього за коментарями щодо питань, пов’язаних з роботою делегації.

Спікером української делегації Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу призначено військового і політичного оглядача, актора і блогера 45-річного Олексія Арестовича. Про це він повідомив у своєму Facebook, передають Патріоти України.

Арестович пояснив, що серед його обов'язків комунікація зі ЗМІ, а тому закликав журналістів звертатися до нього за коментарями щодо питань, пов’язаних з роботою делегації. "Маю нагоду повідомити, що рішенням глави делегації України для участі у Тристоронній контактній групі Л.Кравчука (президента України у 1991-94 рр), мене призначено радником делегації з інформаційної політики з повноваженнями "єдиного голосу" щодо інформування ЗМІ, міжнародних партнерів та народу України", - зазначив Арестович.

Крім того, він розповів, що українська делегація в ТКГ вже запропонувала координаторам процесу представити до 4 листопада свій варіант "Плану дій" щодо інтенсифікації процесу мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Він також нагадав, що 16 вересня російська сторона заблокувала роботу трьох з чотирьох підгруп в межах ТКГ.

Водночас інший кандидат на посаду спікера української делегації Маркіян Лубківський відмовився від посади. За його словами , під час консультацій і відрядження до Хорватії з урядовою делегацією він дещо інакше побачив свою можливу роль, яка радше перебуває в сфері безпеки і дипломатичної площини, зокрема, на основі Балканського досвіду.

"Я готовий безкорисливо і повною мірою ділитися своїми напрацюваннями на користь Україні і українському народові. Саме тому, після одужання я завершу консультації з віцепрем‘єр-міністром Олексієм Резніковим щодо формату мого потенційного залучення до справи реінтеграції тимчасово окупованих територій", - написав дипломат у Facebook.

Зазначимо, що Олексій Арестович народився в місті Дедоплісцкаро, що в Грузії. Закінчив Одеський інститут сухопутних військ. Від 1999 до 2005 працював у Головному управлінні розвідки. Стажувався у Великій Британії в Міжнародній мовній школі.

Арестович також працював актором у Київському театрі-студії "Чорний квадрат". Знявся в епізодичних ролях у 13 фільмах. Він є організатором благодійного фонду для надання психологічної підтримки військовим у зоні АТО (2014—2017) та співорганізатором компанії з виробництва фільмів "Аегіс Філмс".

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...