Війна може тривати до 2025 року і навіть довше: Експерт назвав три сценарії

Війна в Україні може тривати до 2025 року і навіть довше. Таку думку висловив військовий експерт Сергій Грабський в ефірі телемарафону і пояснив, що на це вплине, передають Патріоти України.

"Я ще на початку цієї агресії, в березні 2022 року, вже говорив, що ця війна у найкращому варіанті може закінчитися не раніше кінця 2024-го року. На сьогоднішній день дуже важко робити прогнози", – каже експерт.

На його думку, перебіг цієї війни залежатиме від того, як розвивається ситуація на півдні.

Грабський назвав 3 варіанти розвитку подій:

  • 1. Найбільш оптимістичний: ЗСУ виходять до узбережжя Азовського моря, перекривають сухопутний коридор РФ до Криму, блокують російську армію.

"Потім під час осінньо-зимових і початку весняних місяців винищуємо угрупування і розвалюємо російський фланг", – каже експерт.

  • 2. Більш стриманий прогноз: ЗСУ досягають певних результатів, перерізаютьосновні комунікації Росії на південному напрямку і створюють передумови.

"Але ці передумови вже вимагають проведення додаткової операції і, таким чином, війна переходить вже на 2025 рік", – пояснює аналітик

  • 3. Найгірший варіант: якщо ситуація замре в саме цій позиції, в якій вона зараз перебуває, війна не обмежиться 2025 роком.

"Об'єктивно все залежить від того, як будуть розвиватися події найближчими тижнями на лінії фронту, зокрема на південному напрямку", – підсумував Сергій Грабський.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...