Війська РФ перекидають сили через Дніпро в очікуванні просування ЗСУ, риторику по Каховській ГЕС змінили, - ISW

Російські окупаційні війська перекидають війська та військову техніку через річку Дніпро, чекаючи наступу українських захисників на місто Херсон. А так звана "влада" регіону вкотре змінила свою риторику щодо Каховської ГЕС. Про це повідомляє Американський Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War), передають Патріоти України.

Зокрема, 30 жовтня українські військові джерела повідомили, що окупанти готуються до перекидання артилерійських частин та озброєння із західного берега Дніпра для можливої передислокації на інших напрямках.

А 31 жовтня Південне оперативне командування України уточнило, що російські війська готуються до евакуації окремих підрозділів та військової техніки із західного берега.

Крім того, колаборант Кирило Стремоусов, якого російські окупанти призначили "заступником голови" окупаційної адміністрації окупованої частини Херсонщини, заявив, що 30 жовтня загарбники розпочали інженерні роботи у Білозерці (6 км на захід від Херсона) та Чорнобаївці (1 км на північ від Херсона).

За твердженням ISW, той факт, що російські військові готуються обороняти Чорнобаївку, заслуговує на особливу увагу, оскільки це селище є останнім населеним пунктом на трасі М14 на північ від Херсона.

"Нинішня лінія фронту проходить менш ніж за 20 км на північний захід від Чорнобаївки, і активні зусилля щодо зміцнення тут оборони свідчать про неминучий наступ українських сил" , – наголосив експерти.

Водночас, російська окупаційна влада вкотре змінила свою риторику щодо Каховської ГЕС. Тепер вони, ймовірно, створюють інформаційні умови для продовження евакуації із західного берега Дніпра та риторичного прикриття виведення російських військ із цього району.

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...

Паніка наростає: Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"

четвер, 28 березень 2024, 18:45

Активісти партизанського руху "Атеш" установили, що російські окупанти готуються до відбиття атак українських диверсійно-розвідувальних груп у тимчасово окупованому Севастополі. Про це інформує рух спротиву "Атеш".Партизани постійно відслідковують пере...