Війська РФ змінили тактику на Бахмутському напрямку, йдуть тяжкі бої: Грабський розповів про ситуацію

На Бахмутському напрямку тривають надзвичайно важкі бої. Там противник вже не діє методами концентрованого удару, він діє окремими підрозділами, застосовуючи усю свою артилерію. Про це сказав в ефірі "1+1" в рамках телемарафону військовий експерт Сергій Грабський, передають Патріоти України.

"Якщо говорити про всю ділянку фронту від Бахмуту до Мар'їнки, то противник із завзятістю, яка, чесно кажучи, може дивувати, продовжує здійснювати наступальні дії і він дуже повільно, але просувається вглиб. Вони вийшли вже на околиці Бахмута, вони намагаються просуватися на інших напрямках, там тривають дуже серйозні бої", - сказав він.

За словами експерта, росіяни змінили тактику ударів на Бахмутському напрямку. "Вони вже не діють методами концентрованого удару, у кількості двох, або більше батальйонних тактичних груп, вони діють окремими підрозділами, застосовуючи усю наявну артилерію, завдаючи ударів саме по цій ділянці фронту, саме тому там бої тривають надзвичайно важкі. Противник продовжує активні спроби наступу, не полишаючи спроб захопити Бахмут і Мар'їнку. Навіть, якщо вони дійдуть до Бахмута, то ця маленька перемога просто блідне на тлі того, що відбувається на Луганському та Херсонському напрямках", - сказав Сергій Грабський.

"Цей наступ створив вал інформаційного потоку": Світан оцінив, чи спробують окупанти захопити Харків

середа, 15 травень 2024, 6:22

Наступ росіян на Харківщині був підготовлений поспіхом, російські окупанти не встигли як слід підготувати сили. Про це в ефірі 24 Каналу сказав військовий експерт, полковник запасу Збройних сил України, льотчик-інструктор Роман Світан. За його словами,...

Може вражати цілі не лише у морі але і в річках: ЗС РФ уперше застосували свій дрон-камікадзе, на кшталт українського Magura-5 (відео)

середа, 15 травень 2024, 2:35

У Російській Федерації заявили, що вперше застосували в Україні новий морський дрон-камікадзе. Відповідне відео опублікувала команда Telegram-каналу "Там за туманами", яка називає себе розробником апарату. В описі зазначено, що канал веде чинний офіцер...