Військові США в Сирії заявили про підлу провокацію з боку Росії: Броньовик Х**ла протаранив машину, є поранені

США заявили, що російські військові в Сирії спровокували ДТП, ву результаті чого постраждали американські військові. Про це пише видання The Guardian з посиланням на Раду національної безпеки при Білому домі. Інцидент також прокоментували в Кремлі, передають Патріоти України.

Повідомляється, що аварія трапилася в районі населеного пункту Дерік на північному сході Сирії. Російський броньований автомобіль вдарив по військовому авто США, в результаті чого екіпаж отримав поранення.

"Для деескалації ситуації патруль коаліції покинув цей район. Подібні небезпечні і непрофесійні дії являють собою порушення протоколів вирішення конфліктів, прийнятих Сполученими Штатами і Росією в грудні 2019 року", – йдеться в повідомленні.

На прохання прокоментувати інформацію про інцидент між військовими США і Росії в Сирії прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков відповів, що вже відбулося обговорення по лінії начальників генштабів двох країн. "Була телефонна розмова по лінії начальників генштабів", – сказав Пєсков.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...